Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 20 september 2021

D66 Vraagt burgemeester waarom zij manifest niet getekend heeft

D66 is verbaasd, dat onze burgemeester een manifest tegen criminaliteit in Brabant  niet heeft ondertekend. Het betreft een manifest, om (drugs)criminaliteit aan te pakken. Veel burgemeesters hebben het document ondertekend, maar die van onze burgemeester ontbreekt.  In BN de Stem van 17 september 2021 stond een artikel over het manifest: Hier het artikel.

In een brief aan burgemeester Miranda de Vries vraagt Carola Groenen wat de beweegreden zijn dat Etten-Leur niet heeft ondertekend. Zie hier de brief.

Burgemeester De Vries heeft inmiddels geantwoord. Zij kan zich grotendeels vinden in de oproep van het manifest, maar vanwege de perikelen rond de legalisering van softdrugs en een mogelijk kwekerij in onze gemeente vond zij het niet juist om mee te tekenen. Zie hier haar antwoord.